Productie 2011
Originele titel "Oscar"
van Claude Magnier
Regie : Bernard Boudry

't Is in de valize !

Stacks Image 76

Christian Martin (Stefaan Boudry) en Jacqueline (Emily Vandecasteele), twee jonge mensen, hij boekhouder, zij bediende en blijkbaar twee fervente tennisliefhebbers, ontmoeten elkaar in Parijs op Roland Garros. De vlam slaat meteen in de pan en samen ontdekken ze de lichtstad in al haar glorie en romantiek. Om wat indruk te maken liegt "hij" haar voor dat hij personeelsdirecteur bij een Belgische multinational. De verrassing is groot als "zij" hem verklapt dat zij de dochter is van de grote Belgische zeepfabrikant, Bertrand Barnier (Erwin Ruyssen). Na dit avontuurtje in Parijs begint hun romance serieuze vormen aan te nemen en ze worden smoorverliefd.

Op een morgen besluit Christian zijn baas om de hand van zijn geliefde dochter te vragen. Hij vreest echter ernstige tegenstand en heeft daarom een plan bedacht, een niet alledaags plan...

Germaine Barnier (Anne-Marie Nachtergaele) vindt hem een goede partij voor haar dochter. Colette (Gilla Boudry), de échte dochter heeft hierover haar eigen bedenkingen. Colette heeft namelijk haar hart verloren aan Oscar (Stefaan Vanbiervliet), de ex-chauffeur van haar vader. Zij bedenkt haar eigen plan om aan het aanzoek te ontsnappen en vraagt raad aan Bernadette (Emmelie Rosseeuw), de dienstmeid. Bernadette staat echter op het punt om haar ontslag te nemen en haar geluk te zoeken bij een plaatselijke baron. Bij haar vertrek laat ze echter bij toeval haar valies staan. Dit is de start van een helse zoektocht naar de juiste valies waarbij de chauffeur van de baron (Pierre de Hasque) van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

Wanneer de persoonlijke masseur van Bertrand, Philippe Dubois (Lieven Ryckbosch) zijn entree maakt, brengt hij ongewild de misverstanden omtrent de dochter en de valies tot ongekende hoogtes.

Charles (Donald Litière), de butler, staat na het vertrek van Bernadette er helemaal alleen voor. De vrouw des huizes gaat op zoek naar een waardige vervangster. Charlotte (Brigitte Vergote) dient zich aan als nieuwe huishoudster. Deze dame heeft voor Bertrand ook nog een serieuze verrassing .....