Productie 2014
Bewerking " Crazy Hospital"
van Wendy Stroobant
Regie : Bernard Boudry

Wuk smyt'n z'hier nu binnen ?

Stacks Image 76

Michel Debuck, (Erwin Ruyssen) volksvertegenwoordiger en zijn secretaris Staf Derop (Wim Opsomer) worden op de terugweg van Brussel naar Ieper, op vijf kilometer van huis betrokken in een ernstig verkeersongeval.

Ze worden beiden opgenomen in het Jan Yperman ziekenhuis, waar ze na de eerste zorgen terecht komen in een vier persoonskamer. Aanvankelijk liggen ze er alleen, maar het duurt niet lang of ze krijgen er het gezelschap van de Nederlandse hardrockster Crazy Keesie (Lieven Ryckbosch). Even later wordt de beruchte psychopaat, Vladimir Mortovic (David Pype) hun vierde kamergenoot. Hij werd zonet ernstig gewond bij een ontsnappingspoging uit de gevangenis. Soeur Chagrin (Anne-Marie Nachtergaele) probeert alles in goeie banen te leiden.

Verpleegster Claire (Evelyne Elslander) die instaat voor de verzorging van de patiënten komt per toeval en zeer tegen haar zin in contact met dokter Eddy (Stefaan Boudry). Hij wil meer dan alleen maar dokter zijn!

Wanneer de buitenwereld op de hoogte is van het verblijf van Crazy Keesie in het ziekenhuis, komt de hysterische superfan Vicky Tropchaud (Gilla Boudry) tevoorschijn. Sensatiejournalist L.oucky de Haoy (Luc Vanlede) is er als de kippen bij om dit op de gevoelige plaat vast te leggen.

Schietgrage politie-inspecteur Jeanette Tettynck (Emily Vandecasteele) komt in beeld wanneer ze verneemt dat Mortovic is opgenomen. Een gevaarlijk iemand laat je best niet te lang alleen. Hilarische toestanden en misverstanden, de poppen gaan aan het dansen. Verpleegster Steffie (Stefanie Gavel) weet totaal van niets.

Eén voor één bezorgen ze het Jan Yperman ziekenhuis een heel uitzonderlijk weekend. Of toch niet ?