Productie 2010
Originele titel "La Puce à l'Oreille"
van Georges Feydeau
Regie : Bernard Boudry

G'rakt daoran ut !

Stacks Image 76

Jean Debyser (Erwin Ruyssen) is een brave verzekeraar die lichamelijk een technisch probleempje heeft....
't Machientje laat het afweten! Raymonde (Gilla Boudry) zijn vrouw is dit niet gewoon en stelt zich vragen. Er komt een pakketje met de post toe van de Koekoek, een hotel d'amour uit de streek, ter attentie Mr. Debyser met daarin bretellen die daar achtergebleven waren. Raymonde verdenkt haar man van overspel. Samen met haar vriendin Lucienne (Anne-Marie Nachtergaele) bedenkt ze een plan. Lucienne schrijft een brief in naam van een aanbidster en vraagt om een rendez-vous te maken in de Koekoek. Jean durft hier niet op in te gaan, maar Dokter Finache (Donald Litière) en John Debuck (Franky Pluym), allebei vrienden aan huis, hebben daar geen problemen mee. Uiteindelijk gaat Buckche, die nota bene al zijn hele leven stapelzot is van Raymonde. Op dat moment weet hij natuurlijk nog niet dat hij er Raymonde tegen het lijf zal lopen. Ten huize Debyser verblijft Kamiel (Lieven Ryckbosch), de broer van Jean. Door een fameus spraakgebrek zorgt hij ongewild voor nog meer verwarring.....

Florette (Emily Vandecasteele), dienstmeid bij de Debysers en gehuwd met Etienne (Pedro Dewilde), de huisknecht zorgt ervoor dat door haar "levensstijl" de chaos compleet wordt. Buckche en Raymonde vallen uit de lucht als ze elkaar in het hotel treffen. Raymonde, dolgelukkig dat haar man haar toch niet bedriegt, start onmiddellijk opnieuw haar verleidingsspelletje met Buckche.

Als Foentje (Erwin Ruyssen), het manusje van alles, ten tonele verschijnt gaan de poppen nu helemaal aan het dansen. Deze lijkt namelijk als twee druppels water op Jean Debyser ! Misverstanden kunnen nù niet meer vermeden worden.

Ondertussen heeft Gigi (Stefaan Boudry), de man van Lucienne, de brief gelezen en hierbij het handschrift van zijn vrouw herkend. Zijn Italiaans temperament en jaloezie drijven hem tot moordlustige plannen....

Firmin (André Schaubroeck), de hoteluitbater en zijn dochter Fleur (Evelyne Elslander) doen al het mogelijke om iedereen toch tevreden te stellen. Echter Madeleine (Ann Vandenbruwaene), Eugenie (Emmelie Rosseeuw) en Mc Rugby (Luc Vanlede) gooien roet in het eten !!!!